IFK Motala spelprogram 1987-88
På första sidan av spelprogrammet 1987/88 ser vi Thomas Karlsson som åker förbi ett par Bolticspelare.
Thomas Karlsson © copyright

På sista sidan i programmet finns en lagbild i svartvitt.
IFK lagbild 1987-88 © copyright
Övre raden: Leif Holmberg (mtrl.förv.), Frank Nordlund, Mats Persson, Urban Andersson, Kjell Edberg, Patrick Sandell, Thomas Karlsson, Rolf Beckne (adm. ledare). Mittenrad: Weikko Persson (slipare), Tommy Svensson, Ola Persson, Stefan Sandström, Tomas Görhed, Patrik Jonsson, Thomas Påhlsson, Håkan Rohlén, Per-Arne Johnsson (bitr. tränare), Pär Höckert. Nedre raden: Stefan Andersson, Stefan Samuelsson, Joakim Sjögren, Per-Olof Pettersson, Johan Streng, Peter Bengtsson, Robert Jonsson

- Spelarpresentation 87-88

Inuti Spelprogrammet finns en spelarpresentation med bild och lite information om varje spelare. Siffrorna i IFK-facit gäller följande saker: Antal A-lagssäsonger - Matcher i serie, kval och slutspel - antal mål.

© copyright 2. Ola Persson
Född 4/11 1967, studerande. Gjorde i vintras A-lagsdebut med den äran. Ola spelade libero i fyra matcher när Robert Jonsson var skadad och ser ut att bli ordinarie på den platsen. Tränar ambitiöst och blir hela tiden starkare. Behärskar alla platser i försvaret och briljerar ofta med fina uppspel och en god blick för spelet. Son till skridskosliparen Weikko Persson.
IFK-facit: 1-4-0


© copyright 3. Stefan Andersson
Född 1/8 1965, snickare. Kom från Lesjöfors IF förra året. En pigg, skridskostark och teknisk spelare som fortfarande kan förbättra sin fysiska status. Visade i vintras kyla som straffläggare i reservlaget och siktar nu på A-lagsdebut. Yngre bror till IFK:s Urban Andersson.
IFK-facit: 0-0-0
© copyright 4. Peter Bengtsson
Född 13/2 1960, egen företagare. "Ping" är med sitt tuffa och kompromisslösa backspel, en av klipporna i laget. Från och med i vinter finns han också med i förbundskapten Curt Einarssons A-landslagstrupp. En fin framgång för en spelare som gått det långa vägen. Lär sig nya detaljer varje år och har med tiden blivit allt säkrare även offensivt.
IFK-facit: 8-165-2


© copyright 5. Urban Andersson
Född 15/9 1962, kommunalarbetare. Siktar i vinter på att återta sin landslagsplats och har kommit en bit på väg genom att han är med i Curt Einarssons sommartrupp. Kom från Lesjöfors IF 1982 och har utvecklats från lite blyg ytterhalv, till mittfältsdominant med löd i klubban. Verkar hungrig och kan säkert få ut de extra 20% som han så länge haft i sig. Lyckas han med det blir han landets bästa mittfältare.
IFK-facit: 5-131-83

© copyright 6. Patrik Jonsson
Född 15/8 1966, revisorassistent. Kom från Sandvikens AIK 1985 och var på väg att ta en plats, men stoppades förra säsongen tillfälligt när han gjord "lumpen". En taktiskt driven ytterhalv som verkar piggare i år och vi får se hur långt hans teknik och spelsinne räcker. Slår ibland till med luriga "knackskott" från både vänster och höger.
IFK-facit: 1-12-0© copyright 7. Håkan Rohlén
Född 7/11 1964, studerande. Med sitt straffmål på övertid i SM-finalen och totalt 25 fullträffar fick Håkan i vintras en plats i alla motalabors hjärtan. Har lärt sig mycket sedan han kom från Hammarby IF 1985. Blir han ännu bättre på skridskorna finns en A-landslagsplats inom räckhåll. Skjuter bra från båda håll och är aldrig rädd att pröva egna lösningar.
IFK-facit: 2-49-33


© copyright 8. Patrick Sandell
Född 6/8 1969, studerande. Gjorde förra säsongen allsvensk debut med två matcher (mot Vetlanda och Ljusdal) och tar nu över den tröja som hans pappa Leif bar i många år. En stark, avig dribbler med bra skott och fin fysik som finns med i årets juniorlandslagstrupp.
IFK-facit: 1-2-0
© copyright 9. Kjell Edberg
Född 2/10 1959, ungdomskonsulent. Efterträder Ulf Spångberg som lagkapten. Ser ut att få en nytändning i vinter, verkar oerhört positiv och spelsugen. En väldigt stark ytterhalv som har kapacitet att spela var som helst i försvaret och på mittfältet. Kommer ofta i andra anfallsvågen och tar tillvara på returer. Använder kroppen så att det känns (långt uppe på läktaren).
IFK-facit: 7-171-51


© copyright 10. Thomas Påhlsson
Född 24/8 1967, banktjänsteman. "PK-Pålle" var förra säsongens stjärnskott i IFK. En av landets bästa 67:or, som med bättre passningsspel och skott blir något riktigt stort. Har redan skridskoåkningen, konditionen och teknik nog för att framstå som en av våra bästa i offensiven.
IFK-facit: 3-58-21© copyright 11. Tomas Görhed
Född 1/11 1967, ingenjör. En oberäknelig spelare med bra skott och vass åkning som haft otur med skador. Har blivit jämnare i humöret, men har å andra sidan "lumpen" att tänka på i vinter. Gjorde förra säsongen sitt första allsvenska mål mot IFK Vänersborg.
IFK-facit: 3-12-1
© copyright 14. Thomas Karlsson
Född 21/5 1957, posttjänsteman. Förra säsongens vassaste skytt med 26 mål i serie- och slutspel (varav ett i finalen). En rutinerad måltjuv som får ett stort ansvar i vinter. Två hat-trick i vintras och fortfarande IFK:s rekordskytt i en allsvensk match med fem mål mot Broberg 84/85. Mycket vältränad och orkar därför lägga ner ett stort arbete också i defensiven.
IFK-facit: 4-100-97


© copyright 15. Stefan Samuelsson
Född 1/6 1960, brandman. Tro det eller ej, men här har vi en bra skytt. Backräven Stefan har dragit nytta av höstens möjligheter till isträning i Vadstena och hunnit vässa både skott och åkning. Urstark i en-mot-en-lägen, vilket gör honom till vår effektivaste markeringsspelare. Klättrar uppåt på alla tiders IFK-lista och kommer i vinter att gå upp på en andra plats efter Stefan Lindén vad gäller antalet spelade matcher.
IFK-facit: 11-232-1

© copyright 16. Robert Jonsson
Född 25/4 1957, snickare. Robban, vår libero sedan han kom från Derby 1980, får i vinter troligen pröva en ny roll: Vänsterhalv. Som gammal ytterback i fotboll (allsvensk i Derby) har en del gratis där och har i höst också förbättrat sin åkning avsevärt. En viljestark pådrivare.
IFK-facit: 7-172-1© copyright 17. Frank Nordlund
Född 9/4 1962, brandman. Kom från Lesjöfors IF 1982 och har haft tendens till att vara lite ojämn, oftast dock med otroliga tekniska topprestationer. Är dessutom lagets bästa skridskoåkare och kan överraska i vinter. Verkar ha mognat och tar egna initiativ oftare än tidigare. En playmaker av rang.
IFK-facit: 5-133-38© copyright 18. Joakim Sjögren
Född 13/8 1968, studerande. Vår reservkeeper har i sommar tränat hårdare än någonsin, stärkt av sitt JNM-guld från i våras och blir bara bättre och bättre. Joakim har även ett PVM-guld från 1985 på sin meritlista.
IFK-facit: 2-29(varav 2 från start)-0
© copyright 21. Per-Olof "Poppen" Pettersson
Född 18/1 1961, arbetsledare. Vad vore IFK och landslaget utan "Poppen"? Konkurrerade ut Anders Bridholm och var förstemålvakt under VM:s slutskede. Avrundade en fenomenal säsong med SM-guld. I vinter lika minutiöst förberedd som alltid. Lita på "Poppens" smidighet, reflexer och utkast.
IFK-facit: 6-150(varav 138 från start)-0© copyright Tränare: Pär Höckert
Gymnastikdirektör, som varit med i IFK-bandyn sedan starten 1965 och stod i våras vid sin pojkdröms mål "SM-final på Söderstadion". Måste ha känts underbart efter så mycket hårt arbete. Blev pojklagstränare som 17-åring (1967) och fortsatte utbilda sig parallellt med den aktiva karriären (178 matcher, 18 mål för IFK). A-lagstränare 1976-83 och från 1985. Förbundskapten för U-landslaget 1981-87. Fotbollstränare i Starka Viljor, Skenninge och MAIF. Årets bandyledare 1980.

© copyright Lagledare: Tommy Svensson
Gymnastikdirektör med bandyförflutet i Nässjö, Södertörn, Bodafors och Stockholms-Göta. Tränade IFK i första SM-finalen och är sedan dess lagledare. Största tränarmeriter i övrigt: Två JSM-guld med Nässjö IF och dam-SM-guld med Göta 1983. Gör sin femte säsong i IFK Motala. Står under matcherna oftast oberörd i båset bredvid sin något hetare kollega Höckert.Noterbart, bilderna till spelarna är hämtade från programmet 87-88. Spelarbilderna tages inte om varje år på samtliga spelare, så en del bilder kan vara äldre än från 1987.Jimmy Andersson
jimmy@jimbobandy.nu